Cserélhető a tűzhely tepsije

Egy tűzhely sütőjében rengetegféle finom ételt készíthetünk, ha tudjuk, hogyan kell, azonban ez szennyeződésekkel is jár. Hiába vagyunk maximálisan körültekintőek, nem tudjuk teljes mértékben kikerülni a tűzhely sütőjének bepiszkolását. Így szennyeződhet be a tűzhely tepsije is, amit gyárilag szoktak adni az új tűzhelyekhez. Mivel tepsiről van szó, ami nagy, sima felület, viszonylag könnyű letakarítani, de ha sokáig megfeledkezünk róla, bizony előfordulhat, hogy olyan foltokat találhatunk rajta, ami már meghaladja takarítótudományunkat. Néhány trükk azért itt is bevethető, de új tepsi beszerzése sem lehetetlen.

tűzhely tepsi

Hogyan tisztítsuk a tepsit?

A tűzhely tepsijének tisztítása jó esetben megoldható egy szivaccsal és némi mosogatószerrel, ha ez nem segít, használhatunk súrolószert is. Amennyiben ráégett szennyeződések is vannak, amik nem akarnak lejönni, a hideg zsíroldó lehet a legjobb barátunk, de mindenképpen nyissunk ablakot, mikor használjuk, és vegyünk fel hozzá kesztyűt, mert szét tudja marni a bőrt. A zsíroldót fújjuk a tepsire, néhány percig hagyjuk hatni, majd egyszerűen töröljük le. Ha a szennyeződés nem tűnt el, ismételjük meg ezt.

Új tepsi beszerzése

Ha sehogy sem tudjuk a sütő tepsijéről eltávolítani a szennyeződést, akár vásárolhatunk újat is. Erre akkor is szükség lehet, ha leejtjük a tepsit, és megsérül. Amennyiben sor kerül erre, mindig ügyeljünk arra, hogy a tűzhely típusának megfelelő tepsit vásároljuk meg, ellenkező esetben nem biztos, hogy jó lesz bele.

Ebben a webáruházban tűzhely márka és modellszám szerint is megkeresheti a megfelelő tepsit: suto-tuzhely-alkatresz.dvdx.hu