Fogfehérítés otthon

Fogfehérítés? Itt a megoldás: otthon, egyszerűen!

A fogfehérítés már nem csak a fogorvosnál képzelhető el. Míg korábban csak a fogorvosok végeztek fogfehérítő kezeléseket, ma már számos különböző, otthon is elvégezhető eredményes fogfehérítő eljárás létezik. A fogfehérítés alapötlete, hogy a fogban lévő színező részecskék az oxigén hatására oxidálódnak, amely következtében a fogak fehérebbek lesznek.

Fogfehérítés otthon

Az otthoni fogfehérítés nem egyalkalmas művelet, akármelyik terméket is használjuk a kívánt eredmény eléréséhez több kezelés szükséges. Ezek a módszerek nem csodaszerek, de folyamatos használatukkal csábosan fehér fogakat varázsolhat magának! A legtöbb módszer eredménye már néhány használat után látható, és ez a néhány kezelés sokkal de sokkal kevesebbe kerül, mint a fogorvos által végzett kezelés.

Ismerje meg az otthoni fogfehérítés lehetőségeit, válassza azt, amelyik a lehető legjobban illik a napirendjébe, amelyet rendszeresen tud használni. A fogfehérítő tollat bármikor, bárhol tudja használni, ha van fél órája. A készülék és a matrica használata otthon, nyugodt körülmények között ajánlott, míg a fogkrém használatához víz is kell.

A fogfehérítés napjaink egyik leggyakrabban alkalmazott szépészeti beavatkozása, nem jár műtéttel és fájdalommal sem. A legtöbb magánfogászat végez fogfehérítést, amely nagyjából 100 000 – 140 000 Ft-ba kerül. A fogászati fogfehérítésre fel kell készülni, megadott időpontban kell a fogorvoshoz menni, előtte határozott időpontban kell fogat mosni, érdemes fluoridos zselét is használni, ami csökkenti a fogak érzékenységét.
A fogfehérítés alapvetően nem fájdalmas művelet, akinek érzékeny a fog hidegre, vagy savanyúra, az számíthat arra, hogy az érzékenységhez hasonló érzetet fog érezni a kezelés folyamán, de ez a fájdalom a kezelés végeztével elmúlik.
A kezelés során a fogorvos fogfehérítésnél használatos zselét visz fel a fogakra, majd ezt megvilágítja egy speciális lámpával ezzel indítja meg az oxidálódást, amely a fogak fehéredését eredményezi.

Fogfehérítés otthon? Igen, lehetséges!

Az utóbbi években több módszer is született, amelyekkel otthonában, egyszerűen és kényelmesen fehérítheti fogait. Ezek a módszerek 100%-ig biztonságosak és áruk is sokkal kedvezőbb, mint a fogorvosnál végzett fogfehérítés. Ezek a módszerek jóval kevesebbe kerülnek, a fogfehérítő matrica már pár ezer Ft-ért elérhető.

Az otthoni fogfehérítő lehetőségek ugyanúgy az oxidáció elvén működnek, mint a fogorvos által használt módszer. A matrica felülete van egy zseléréteggel lefedve, ez tartalmazza a fogfehérítéshez szükséges oxigént. A hatóanyaga hidrogén-peroxid, amelyet kis koncentrációban tartalmaz, így nem károsítja a fogzománcot és a fog belső szerkezetét sem.

A fogfehérítő toll zselét tartalmaz, amelyben karbamid-peroxid vagy hidrogén-peroxid van, így a fogakra felvíve azonnal megkezdni a fogakba beépült szennyeződések oxidálását, ezáltal a fehérítést.

A fogfehérítő készülék gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a fogorvos által használt készülék. A fogsínt fel kell tölteni a zselével, majd be kell helyezni a szájba, és a rajta elhelyezett gombbal be kell kapcsolni a fényt, amely elindítja az oxidációs folyamatot.

Fogfehérítő toll

A fogfehérítő toll hasonló elven működik, mint a zselés fogfehérítő készülék, itt is a zselében található oxigén végzi a fogak fehérítését, itt viszont nincs szükség aktivátorra, a zseléből automatikusan felszabadul az oxigén. Az oxigén a fogakba bejutva kifehéríti az elszíneződéseket, ezáltal fehérítve az egész fogat.

A fogfehérítő toll használata egyszerű, mintha színeznénk felvisszük a tollban található zselét a fogakra, amely ott kifejti a hatását. A toll előnye, hogy a zselé könnyen bejuttatható a fogak közötti résekbe is, mivel a toll hegye könnyedén odafér. Fontos, hogy a gél ne kerüljön az ínyre, mert irritációt okozhat. Ha mégis az ínyre kerül, akkor alaposan törölje le és mossa le.

A zselé a felvitelt követően nagyjából fél perc alatt megszárad, ezt követően kezdi el kifejteni a hatását. Alkalmanként 20-30 perces kezeléseket érdemes tartani, így akár 7 nap után sokkal fehérebbek lesznek a fogai, mint előtte!

Fogfehérítő fogkrém

A fogfehérítő fogkrémek már a legtöbb drogériában és szupermarketben beszerezhetők. Hatásuk más elven működik mint a hidrogén-peroxidos termékek, a fogfehérítő fogkrémek külső vagy fizikai fehérítést végeznek. Ennek az a lényege, hogy a fog felületi elszíneződéseit távolítják el, természetesen ezzel a módszerrel is elérhető bizonyos mértékű fehéredés, de a fogon komoly elszíneződést okozó problémák ne kezelhetők.

A fogfehérítő fogkrémek mellett a könnyű használhatóság és az azonnali hatás szól, természetesen ez a hatás koránt sem olyan szembetűnő, mint valamely fogfehérítő készülékkel elérhető eredmény. Használatukkor érdemes figyelembe venni, hogy könnyen kárt tehetnek a fogzománcban így nem szabad minden fogmosáshoz ezeket a termékeket használni. A fogfehérítő fogkrémek használatát célszerű válogatni a hagyományos, esetenként a fluoridban gazdag fogkrémekkel.

Fogfehérítő matrica

A fogfehérítő matrica egy hidrogen-peroxid alapú fogfehérítő módszer, a lényege, hogy a kis tasakban található két matricát felragasztjuk az alsó illetve a felső fogsorra majd hagyjuk hatni 20-25 percig. A matricát vissza kell hajtani a fogak belső felületére is, így rögzül megfelelően.

A hidrogén peroxid réteg vékonyan van felvíve a fólia egyik oldalára, ezt kell a fogakra felragasztani. A hatóanyag miatt figyelni kell arra, hogy a matrica felragasztás után ne lógjon rá az ínyre, mert annak irritációját okozhatja! A fogfehérítést érdemes 5 napig vagy 7 napig ismételni a kívánt hatás elérésének érdekében.

A fogak fehéredése átlagosan az 5. kezelés után jelentkezik, ha az Ön fogszíne alapvetően sárgásabb akkor elképzelhető, hogy csak további kezelésekkel lehet a kívánt fehérséget elérni.

Fogfehérítő készülék

Az otthoni fogfehérítés a múltszázad végén kezdett el teret hódítani az USA-ban, és nyugat-európában ennek a forradalmi megújítása a fogfehérítő készülék, amely egyszerűen és kényelmesen segít fehérebbé tenni a fogait.
A fogfehérítő készülék működési elve azonos a fogorvos által alkalmazott módszerrel, a fogakra zselét kell felvinnünk, majd a készüléket a szájunk elé helyezve az abban lévő LED segítségével meg világítjuk a fogakat. A fény hatására aktivizálódnak a zselében található oxigén részecskék, amelyek elkezdik fehéríteni a fogakat.
A kezelések időtartama 20-30 perc, majd ha már elértünk a kívánt fehérséget, akkor a fentartáshoz elegendő hetente egyszer-kétszer néhány perces kezelést alkalmazni.
Ez a módszer nagyon kényelmesen alkalmazható és az eredmény akár már egy hét után jelentkezik. Ha tehát szeretne hófehér fogakat, és nem kíván nagy összeget erre szánni, akkor itt a tökéletes megoldás.
A készülékhez jár egy tubus fogfehérítő zselé, amelyet a fogsínbe kell tölteni. A készülék amellyel a fogak megvilágítást végzi, így aktiválva a fehérítőhatást.

Ez a típusú fogfehérítés nem jár fájdalommal, és a fogak érzékenységét sem növeli. Van néhány szempont amelyet figyelembe kell venni a használat megkezdése előtt:

  • A készülék csak a természetes fogak fehérítésére alkalmas, semmilyen fogpótlás nem fehéredik a használat során!
  • A használat előtt és után nem szabad dohányozni és kávét, teát fogyasztani.

Bátran ajánljuk ezt az otthoni fogfehérítési módszert, amellyel olcsón és kényelmesen fehérítheti fogait!