Házi pizzaszósz egyszerűen

Hozzávalók:

2 nagy doboz paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1/2 dl olaj (jó, ha olíva)
1 mokkáskanál kukoricakeményítő
1/2 dl víz
1 tk. só v. ételízesítő
1 mokkáskanál oreganó és bazsalikom (ha szárított)

Ha friss paradicsomból, vagy dobozos hámozottból készítem, vizet nem teszek hozzá. Az anyagokat beledobálom a turmixgépbe, és sűrű pépé dolgozom. Ez az alap, amit gazdagíthatunk húsos zöldpaprikával, fokhagymával, zellerlevéllel.

Feltétként lehet felhasználni maradék szalámikat, felvágottakat, sertés-, vagy csirkesült maradékát, pörköltöt is. Végül a reszelt sajt ízlés, és pénztárca függvénye, Parmezán, Mozzarella, vagy Trappista, vagy éppen amilyen otthon van, lényeg, hogy bőséges legyen.