Hogyan válasszunk ülőgarnitúrát

A mai óriási bútorkínálatban nem is olyan könnyű kiválasztani a számunkra megfelelő ülőgarnitúrát, mint elsőre gondolnánk. A régi, klasszikus bútorok helyét mára már átvették a modern kialakítású, nagyobb színválasztékkal rendelkező termékek. A kárpit anyaga is többféle lehet, mint korábban.

Mivel az ülőgarnitúrák igencsak helyigényesek, ezért első lépésként azt kell lemérnünk, hogy mekkora szabad hely áll rendelkezésünkre. Ennek függvényében válogathatunk az összeállítások közül. Korábban a 3+1+1 összeállítású garnitúrák voltak a jellemzőek, amelyek egy háromszemélyes kanapéból és két fotelből álltak. Ezzel szemben a mai ülőbútorok között a leggyakoribb a 3+2+1 összeállítás. Ennél a variációnál az egyik fotel helyett egy két személyes kanapét tartalmaz a garnitúra. Általában a garnitúrák más összetételben is megvásárolhatók, így ha kevesebb helyünk van, akkor választhatunk akár 2+1+1-es, vagy 2+1-es variációt is. Ha a nappalink sarkában van helyünk, akkor választhatunk egy szép sarokülőt is.

Fero kanapé

Azt is át kell gondolni, hogy mi lesz a termékek fő funkciója. Ha nem csak ülőbútorként szeretnénk használni, akkor válasszunk kihúzható vagy kinyitható kanapéval rendelkező összeállítást. Itt vegyük figyelembe, hogy a kanapé attól, hogy ágyazható, még nem feltétlenül ágyneműtartós. Azt is vegyük figyelembe, hogy mindennapos alvásra akarjuk használni, vagy csak vendégágynak. Mindennapos alváshoz első sorban a magas fekhelyes változatok ajánlottak. Ha a fotelből igazán kényelmesen akarunk TV-t nézni, akkor mindenképpen lábtartós változatot válasszunk.

Az ülőbútorok többféle szövetből készülhetnek. Leggyakoribb a zsenilia és a textilbőr, valamint ezek kombinációja. Ugyanakkor számos kárpitos termék megvásárolható eredeti bőrrel is.

Számos minőségi garnitúra közül válogathat a következő oldalon: www.outletbutor.hu