Kávéfőző szűrő cseréje

Sok ember mindennapi életének részét képezi a kávézás, ezért a legtöbb háztartásban találkozhatunk kávéfőzővel. A gyakori használat miatt azonban számos hiba merülhet föl a kávéfőzőkkel kapcsolatban, a leggyakoribb, hogy a kávé, illetve a vízkő lerakódása miatt eldugul a szűrő. Ha még nem nagyon előrehaladott a folyamat megmenthetjük a meglévő szűrőnket házi praktikák bevetésével, azonban ha már nagymértékű a dugulás, nem sokat tehetünk azon kívül, hogy kicseréljük a szűrőt, így a kávéfőző továbbra is használható marad.

A kismértékű szűrődugulás megoldására több módszert is alkalmazhatunk. A leggyakoribb, hogy meleg, ecetes vízbe kell áztatni a kávéfőző szűrőjét körülbelül fél órára, majd alaposan le kell sikálni. Ha a folyamat ennél valamivel előrehaladottabb, használhatunk trisót a szűrő megmentéséhez, de a vízkőoldó is jó ötlet, csak arra kell figyelni, hogy ezt alaposan öblítsük ki utána a szűrőből. Ha szerencsénk van, ezek a praktikák elegendőek a szűrő újjá varázsolásához, de ha mégsem, szinte fillérekért vásárolhatunk új szűrőt és kicserélhetjük.

Ha úgy döntünk, új szűrőt vásárolunk a kávéfőzőnkbe, egyetlen dologra kell figyelnünk: hogy a kávéfőző típusának megfelelő szűrőt vegyünk. Maga a csere már semmilyen komolyabb tudást nem igényel, egyszerűen meg kell fogni a régi szűrőt, ki kell venni, majd betenni a helyére az újat, a kávéfőző pedig máris úgy üzemel majd, mint újkorában. Ha nem szeretnénk túl gyakran cserélgetni a szűrőt, végezzünk rendszeres tisztítást az említett módszerekkel, így megnövelhetjük a szűrő élettartamát.

Alkatrészeket, tartozékokat és természetesen kávéfőző szűrőt ebben a speciális webáruházban talál: http://kavefozo-alkatresz.dvdx.hu/