Konyhabútor információk

Tárolóhelyek

Az emberek szemében a “rend” egy nagyon viszonylagos fogalom. Egyesek számára a káosz könnyen áttekinthető és uralni tudják, mások csak akkor érzik jól magukat, ha a legkisebb tárgynak is megvan a maga helye. Sok esetben ez utóbbi kérdés megoldása akadályokba ütközik, hiszen a megfelelő tárolóhelyeket ki is kell alakítani. A szekrényekben nem csak polcok és fiókok lehetnek, hanem sokkal praktikusabb és rafináltabb tárolóhelyek is.

Alukeretes konyhabútor ajtók

A már meglévő bútorainkat, nem feltétlenül kell lecserélnünk, létezik számos megoldás a modernebbé, szebbé varázsolásukra. Ha szeretnénk a kor kívánalmainak megfelelő bútort a lakásunkba, viszonylag olcsón felújíthatjuk meglévő bútorunkat új ajtólapokkal. Az ajtólapok lehetnek alumínium keretesek, amelyekbe a legkülönfélébb betéteket szerelhetjük.

Kivetőpántok

A bútorokban kialakított tárolóhelyeket rendszerint ajtók fedik el. Az ajtók felszereléséhez pántokat használunk, ezért a felszerelés sőt, a tervezés során is érdemes eldönteni, milyen módon fog az ajtó záródni. Ezek a tényezők mind formailag, mind pedig funkcionálisan befolyásolják a bútort. Manapság már nem áll fenn a pántok szűk választékának problémája, hiszen a kereskedelemben szinte minden célra találunk megfelelőt. Napjainkban a legszélesebb körben a kivetőpántokat alkalmazzák. Ezek használatához azonban tudnunk kell, hogyan akarjuk az ajtót a szekrény korpuszához kapcsolni.