Tenerife – nyaralás még télen is

Az Európai Unió legdélebbi tartománya ahoz tartozó Kanári-szigetek, mely a Szaharával egy szélességi fokon terül el. Ebből következően nem csak nyáron, de még akár decemberben, januárban, és februárban is remekül lehet itt nyaralni, főleg a sziget déli nyaralóhelyein. Persze kánikulára ne számítsunk, de kellemes napsütés, és 20-25 fokos hőmérséklet gyakran előfordul. A Kanári-szigetek közül a legnagyobb, és a legszebb, legizgalmasabb Tenerife szigete.

Tenerife

Tenerife nyaralóhelyei közül Playa de las Americas a legnagyobb, legfejlettebb, ugyanakkor építészetileg, kulturálisan nem túl izgalmas, mivel ez csupán egy szállodákkal teli, kifejezetten üdülőhelynek épített város. Szomszédja, Los Cristianos valamivel csendesebb. Egy másik nagy nyaralóközpont az északon található Puerto de la Cruz – ez már sokkal barátságosabb mint Playa de las Americas, ugyanakkor az éjszakai élete sem olyan jelentős.

Kisebb, csendes tenerifei nyaralóhelyek Los Gigantes, Los Realejos, Garachico és Costa Adeje.

De Tenerifét egyáltalán nem csak a nyaralás miatt érdemes látogatni. A parton a világ bármelyik tengerpartján lehet feküdni, ráadásul a vulkáni feketehomokos strandok (bár van néhány mesterséges, aranyhomokos is) nem mindenki számára vonzók. Hanem a csodálatos kirándulási lehetőségek miatt is. Elsőnek kiemelendő a Teide, Spanyolország legmagasabb csúcsa, melyre egyszerűen libegővel fel lehet menni, és csodálni a fantasztikus kilátást. Egy másik ilyen kirándulási célpont Masca, az elfeledett falu.

Tenerife a gyermekek számára is izgalmas programokat kínál. A Siam aquapark, és a Loro Parque állatkert és delfinárium nem csak egy a világon rengeteg helyen megtalálható aquapark és delfinárium közül, hanem az értékelések, utazók beszámolói alapján Európa legjobb ilyen helyei közé tartoznak.

Forrás